Υλικά
850 ml γάλα, κατσικίσιο ή αγελαδινό
40 γρ. καρύδα τριμμένη
50 γρ. λευκά αμύγδαλα
75 γρ. ζάχαρη
1 αβγό
50 γρ. κορν φλάουρ
καρύδα και τριμμένο φιστίκι Αιγίνης για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό κατσαρόλι ζεσταίνουμε τα 700 ml από το γάλα.
Περνάμε το αμύγδαλο από το μούλτι, να γίνει σκόνη.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε με το σύρμα το υπόλοιπο γάλα με το κορν φλάουρ, την καρύδα, τη ζάχαρη και το αβγό.
Ρίχνουμε το μίγμα στο γάλα που ζεσταίνεται στη φωτιά και με το σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα.
Τη μοιράζουμε σε μπολάκια και την αφήνουμε να κρυώσει.
Πασπαλίζουμε με την καρύδα και το φιστίκι και σερβίρουμε.