Follow us

Το Ροδίνι

Πώς θα φτιάξεις ροδίνι.

ΡΟΔΙΝΙ

Υλικά

Για την πάστα αμυγδάλου

500 γρ. αμύγδαλα λευκά

250 γρ. ζάχαρη

2-3 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου

1 κ.σ. ανθόνερο

λίγο νισεστέ ή κορν φλάουρ για το άνοιγμα του φύλλου

αμύγδαλο φιλέ και άχνη για το πασπάλισμα

Για την κρέμα

ασπράδια από 10 αβγά

100 γρ. ζάχαρη άχνη

200 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου

1 βανίλια

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μούλτι τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη, το ανθόνερο και το πικραμύγδαλο μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής μάζα.

Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον ανθόνερο, για να γίνει μια πηχτή μάζα.

Πασπαλίζουμε τον πάγκο μας με νισεστέ και ανοίγουμε με τον πλάστη (όπως στο φύλλο για πίτα) ένα φύλλο περίπου 40 επί 20 εκ., με πάχος 1 εκ. (το μυστικό της επιτυχίας είναι να ανοίξουμε σε όσο γίνεται πιο λεπτό φύλλο την πάστα αμυγδάλου).

Χτυπάμε τα ασπράδια με τη μισή ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψει.

Ενώνουμε απαλά τη μαρέγκα με το βούτυρο με μια σπάτουλα.

Με βρεγμένο μαχαίρι κόβουμε την πάστα σε τετραγωνάκια περίπου 5 εκ.

Με κορνέ ζαχαροπλαστικής απλώνουμε στο κάθε τετραγωνάκι κρέμα και τυλίγουμε σε ρολό.

Βάζουμε τα ρολάκια σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ και την άχνη ζάχαρη.

Επίσης...

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

2+1 συνταγές για υπέροχους κουραμπιέδες

Δείτε εδώ τρεις συνταγές που θα κάνουν το σπίτι να μοσχομυρίσει.

Περισσότερα από

Γλυκά

3 προτάσεις για νόστιμους μπακλαβάδες

Με φιστίκι, καρύδι ή και ταχίνι, όπως και να τον απολαύσεις ο μπακλαβάς είναι πάντα ένα από τα αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά.

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.