Υλικά
400 γρ. κανταΐφι
150 γρ. βούτυρο αγελάδος & λίγο ακόμα για το ταψί
τριμμένο φιστίκι Αιγίνης για το ντεκόρ
Για το σιρόπι
1½ ποτήρι ζάχαρη
1½ ποτήρι νερό
φλούδα από λεμόνι
Για την κρέμα
800 γρ. φρέσκο γάλα
4 αβγά
2 βανίλιες
10 κοφτές κ.σ. ζάχαρη
5 κοφτές κ.σ. κορν φλάουρ
250 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού για 8' από τη στιγμή που θα κοχλάσει το νερό.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Ξαίνουμε το κανταΐφι να αφρατέψει και το στρώνουμε ομοιόμορφα σε βουτυρωμένο ταψάκι.
Λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε ομοιόμορφα το κανταΐφι με κουτάλι.
Το ψήνουμε στους 180°C, σε προθερμασμένο φούρνο, για 10'-15', μέχρι να ροδίσει καλά.
Μόλις το βγάλουμε καυτό από τον φούρνο, το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε την κρέμα: Βάζουμε σε αντικολλητικό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά το γάλα με τη ζάχαρη.
Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά με τις βανίλιες και το κορν φλάουρ και μεταφέρουμε το μίγμα στο χλιαρό γάλα. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα.
Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε (κρύα, από το ψυγείο) την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί μαζί με τη ζάχαρη άχνη.
Με απαλές κινήσεις, με σπάτουλα, την ανακατεύουμε με την κρέμα πατισερί.
Στρώνουμε την κρέμα πάνω στο κανταΐφι και αφήνουμε το γλυκό για 1 ώρα περίπου στο ψυγείο να σφίξει.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με φιστίκι και σερβίρουμε (μερικές νοικοκυρές πασπαλίζουν με τριμμένη σοκολάτα γάλακτος αντί για φιστίκι).