Υλικά
4 φύλλα κρούστας
200 γρ. βούτυρο αγελάδος
3 αβγά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 ποτήρι φρέσκο γάλα
1 βανίλια
κανέλα και άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο. Προσοχή να μην κάψει.
Σε ένα μικρό ταψάκι στρώνουμε τα φύλλα, πατσαβουριαστά, και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε τα φύλλα για 10', μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Στο μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά με ένα πιρούνι.
Δεν χρειάζεται να λερώσουμε μίξερ. Περιχύνουμε ομοιόμορφα την κρέμα πάνω στα φύλλα και ψήνουμε για 20', μέχρι να στεροποιηθεί και να ροδίσει.
Χαράζουμε την μπουγάτσα σε μπουκίτσες και την πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και μπόλικη κανέλα.
Να τη φάτε ζεστή, αυστηρά μόλις βγει από τον φούρνο.