Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας ή χωριάτικο
½ φλιτζ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο
φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
Για το σιρόπι
2½ φλιτζ. ζάχαρη
1½ φλιτζ. νερό
1 βανίλια
φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση
Απλώνουμε στον πάγκο μας δύο δύο τα φύλλα, βουτυρώνοντας το καθένα ξεχωριστά.
Τα διπλώνουμε και τα δύο μαζί στη μέση και στη συνέχεια τα τυλίγουμε σε σφιχτό ρολάκι.
Βρέχουμε την άκρη κατά μήκος για να κολλήσει το φύλλο.
Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα.
Αφήνουμε για ½ ώρα τα μπαστουνάκια στο ψυγείο. Στη συνέχεια, με κοφτερό και μυτερό μαχαίρι, τα κόβουμε σε μπουκίτσες.
Σε κατσαρόλι ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι μέχρι να κάψει. Τηγανίζουμε λίγα λίγα τα κουρκουμπίνια και τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα μαζί τα υλικά για 7'-8' από τη στιγμή που θα πάρουν βράση.
Βουτάμε με τρυπητή κουτάλα λίγα λίγα τα κουρκουμπίνια στο ζεστό σιρόπι και τα αφήνουμε 2' να ποτίσουν.