Υλικά
1 κιλό φύλλο κρούστας
150 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο
Για τη γέμιση
½ κιλό χοντροσπασμένη καρυδόψιχα
3 αβγά
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. φρυγανιά τριμμένη
1 κ.γλ. κανέλα
½ κ.γλ. γαρίφαλο σκόνη
Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
2½ ποτήρια νερό
φλούδα λεμονιού
2-3 κ.σ. Ανθόνερο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά με πιρούνι όλα τα υλικά της γέμισης.
Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες πλάτους περίπου 15 εκ.
Με πινέλο, απλώνουμε γενναιόδωρα βούτυρο σε κάθε λωρίδα.
Στην αρχή κάθε λωρίδας τοποθετούμε λίγη από τη γέμιση και τυλίγουμε σε σφιχτά ρολάκια.
Για να τα τυλίξουμε, γυρίζουμε πρώτα τις άκρες προς τα μέσα.
Με τα χέρια μας διορθώνουμε το σχήμα, να έχει παντού το ίδιο πάχος.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
Στρώνουμε με χαρτί μια ρηχή λαμαρίνα. Αραδιάζουμε τα ρολάκια και τα ψήνουμε για 40' ή μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά.
Όσο ψήνονται, ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα μαζί τα υλικά για 8' από τη στιγμή που θα κοχλάσει το νερό.
Μόλις βγουν από τον φούρνο τα μασουράκια, τα ρίχνουμε λίγα λίγα στο σιρόπι για λίγα δευτερόλεπτα.
Τα βγάζουμε σε πιατέλα με την τρυπητή κουτάλα.