Υλικά
1 κούπα (μεγάλη) του καφέ ή του τσαγιού πετιμέζι
3½ κούπες νερό
1 φλιτζ. (το κλασικό, όχι το μεγάλο) κορν φλάουρ
κανέλα
τριμμένο καρύδι
Εκτέλεση
Διαλύουμε το πετιμέζι στο νερό.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μισό μίγμα από πετιμέζι και νερό με το κορν φλάουρ.
Βάζουμε το υπόλοιπο σε αντικολλητική κατσαρόλα ή στο γουόκ.
Προσθέτουμε και το μίγμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει η μουσταλευριά.
Θέλει άλλα 20' υπομονή και ανακάτεμα από τη στιγμή που θα αρχίσει να βγάζει φουσκαλίτσες.
Μόλις δέσει, μεταφέρουμε τη μουσταλευριά σε μεγάλη χαμηλή πιατέλα. Η λεπτή στρώση που δημιουγείται της δίνει ακόμα καλύτερη γεύση και δένει καλύτερα με το καρύδι.
Μην περιμένετε να έχει την υφή κρέμας όσο είναι ζεστή. Απλώς θα πήξει λίγο.
Την αφήνουμε 1 ώρα περίπου, μέχρι να πιάσει κρούστα στην επιφάνεια. Την πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με καρύδι και κανέλα.
Διατηρείται έως και 3 ημέρες εκτός ψυγείου.