Υλικά
170 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
125 γρ. ασπαρτάμη σε σκόνη ή 1 κ.γλ. στέβια σε σιρόπι (ή ¾ φλιτζ. φρουκτόζη)
2 αβγά
1 βανίλια
3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.γλ. κανέλα
½ κ.γλ. μοσχοκάρυδο σκόνη
2 μήλα
¼ φλιτζ. γάλα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
βούτυρο για τη φόρμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
Τρίβουμε τα μήλα, χωρίς τη φλούδα τους, στον τρίφτη του κρεμμυδιού.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και την ασπαρτάμη ή τη στέβια.
Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και τρίβουμε με τα δάχτυλά μας το μίγμα μέχρι να γίνει μικρά σβολάκια.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αβγά, τη βανίλια, το γάλα, το γιαούρτι και τα μήλα.
Ενώνουμε τα δύο μίγματα και ανακατεύουμε με κουτάλι.
Μη φοβάστε αν το μίγμα βγει σφιχτό: τα μήλα θα βγάλουν υγρασία στο ψήσιμο.
Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή ή μακρόστενη φόρμα του κέικ και μεταφέρουμε το μίγμα.
Ψήνουμε για 55'-60', μέχρι να βγει καθαρό το μαχαίρι που θα βυθίσουμε για δοκιμή.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε.