Follow us

Πορτοκαλόπιτα χωρίς Ζάχαρη

Από τα πιο αγαπημένα γλυκά, η πορτοκαλόπιτα έχει πολλούς φίλους αλλά και πολλές συνταγές.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

Υλικά

500 γρ. φύλλο κρούστας

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

1 ποτήρι σπορέλαιο

½ ποτήρι φρουκτόζη ή 8 κ.σ. επιτραπέζιο γλυκαντικό

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

3 βανίλιες

4 αβγά

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Για το σιρόπι

1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού

1 ξυλάκι κανέλας

1 φλούδα πορτοκαλιού

2-3 γαρίφαλα

1 ποτήρι φρουκτόζη ή 1½ φλιτζ. επιτραπέζιο γλυκαντικό

2 κ.σ. Μέλι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι, γιατί το θέλουμε κρύο: Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε όλα μαζί τα υλικά, εκτός από το μέλι, σε δυνατή φωτιά για 5' από τη στιγμή που θα κοχλάσει το νερό.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σπάζουμε τα φύλλα με τα χέρια μας ή τα κόβουμε με ψαλίδι σε ροδέλες και τα ραντίζουμε με λίγο από το λάδι.

Τα βάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε για 10'. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα αβγά με το γλυκαντικό μέχρι να ασπρίσει το μίγμα.

Προσθέτουμε το γιαούρτι, το σπορέλαιο, τo μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Μεταφέρουμε το μίγμα σε λαδωμένο μέτριο ταψί, προσθέτουμε τα φύλλα, ανακατεύουμε και τo απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε για 35'.

Βγάζουμε την πορτοκαλόπιτα από τον φούρνο και τη σιροπιάζουμε όσο είναι ζεστή με το κρύο σιρόπι.

Την κόβουμε όταν κρυώσει εντελώς.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.