Υλικά
3 κρόκους αβγών
½ φλιτζ. ζάχαρη
¾ φλιτζ. γάλα
1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι (γκραν μαρνιέ)
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 κ.γλ. ζελατίνη σε σκόνη
¼ φλιτζ. νερό
300 γρ. κρέμα γάλακτος
κακάο σκόνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ντύνουμε με μεμβράνη κουζίνας ένα μέτριο ψηλό μπολ, όπως αυτά της σαλάτας.
Σε μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσει και να ασπρίσει εντελώς το μίγμα.
Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα και το προσθέτουμε σε λεπτό κορδόνι στα αβγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτουμε το ξύσμα και το γκραν μαρνιέ και ανακατεύουμε.
Διαλύουμε τη ζελατίνα στο κρύο νερό σε μπρίκι.
Τη ζεσταίνουμε ανακατεύοντας στο μάτι για λίγο, μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη.
Την προσθέτουμε στα αβγά και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε την κρέμα σε πολύ σφιχτή σαντιγί και με απαλές κινήσεις την ενσωματώνουμε στο μίγμα των αβγών.
Μεταφέρουμε το μίγμα στο μπολ.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνουμε 2-3 ώρες να κρυώσει.
Πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.