Υλικά
250 γρ. βούτυρο αγελάδος που έχει μαλακώσει
250 γρ. ζάχαρη
8 αβγά
150 ml γάλα
150 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 γεμάτο κ.γλ. μπέικιν
ινδοκάρυδο για την επιφάνεια
Για το σιρόπι
3 νεροπότηρα (600 γρ.) ζάχαρη
2½ ποτήρια (700 ml) νερό
1 κ.σ. χυμό και φλούδες από λεμόνι
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη χτυπάμε με τον αβγοδάρτη το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μίγμα.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά και χτυπάμε να ενσωματωθούν.
Προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, το ινδοκάρυδο και το μπέικιν και ανακατεύουμε με σπάτουλα, με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι Νο32, μεταφέρουμε εδώ το μίγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε για 45' περίπου, μέχρι να βγει καθαρό το μαχαίρι που θα βυθίσουμε για δοκιμή.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα μαζί τα υλικά για 8' από τη στιγμή που θα κοχλάσει το νερό.
Μόλις κρυώσει το γλυκό, το χαράζουμε σε ρόμβους και το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τριμμένο ινδοκάρυδο.