
Υλικά
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 ml καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
300 γρ. αγελαδινό γιαούρτι
4 αβγά
2 κ.γλ. μπέικιν
300 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
βούτυρο & αλεύρι για το ταψί
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ενσωματώνουμε στο μίγμα (χρησιμοποιήστε οπωσδήποτε ένα παραδοσιακό γιαούρτι, που δίνει καλύτερη γεύση και υφή).
Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και το μπέικιν και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο αφράτο μίγμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι Nο32.
Μεταφέρουμε εδώ το μίγμα και ψήνουμε για 45' περίπου ή μέχρι να βγει καθαρό το μαχαίρι που θα βυθίσουμε για δοκιμή.