Υλικά
7 αβγά
7 κ.σ. τριμμένο στο μούλτι σταρένιο παξιμάδι (όχι φρυγανιά)
7 κ.σ. ζάχαρη
7 κ.σ. χοντροτριμμένο καρύδι
1 κ.γλ. κανέλα
¾ κ.γλ. γαρίφαλο
βούτυρο & αλεύρι για τη φόρμα
Για το σιρόπι
2½ φλιτζ. νερό
2 φλιτζ. ζάχαρη
φλούδες από λεμόνι
Εκτέλεση
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπάμε τα ασπράδια σε πολύ σφιχτή μαρέγκα.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν αφράτη κρέμα.
Προσθέτουμε το κανελογαρίφαλο και ανακατεύουμε.
Με σπάτουλα πλέον και με απαλές κινήσεις ρίχνουμε εναλλάξ κουταλιά-κουταλιά τη μαρέγκα, το καρύδι και το παξιμάδι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ με την τρύπα στη μέση.
Μεταφέρουμε εδώ το μίγμα και ψήνουμε για 40', μέχρι να βγει καθαρό το μαχαίρι που θα βυθίσουμε για δοκιμή.
Όσο ψήνεται το γλυκό, ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα μαζί τα υλικά για 10' από τη στιγμή που θα κοχλάσει το νερό.
Αφήνουμε την καρυδόπιτα να χλιάνει λίγο, την τρυπάμε στην επιφάνεια και τη σιροπιάζουμε με το χλιαρό σιρόπι.