Υλικά
2 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο απαλό ή σπορέλαιο
1½ φλιτζ. ζάχαρη
½ φλιτζ. κονιάκ
1 φλιτζ. χλιαρό νερό
1 κ.γλ. μπέικιν
ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γλ. σόδα μαγειρική
1 κ.γλ. κανέλα
½ κ.γλ. γαρίφαλο τριμμένο
5 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (γεμάτα ως τα ¾)
2½ φλιτζ. μαύρη σταφίδα
λίγο λάδι για το ταψί
σουσάμι & ¾ φλιτζ. μέλι για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C στις αντιστάσεις.
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά με αβγοδάρτη, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές αφράτο μίγμα.
Το μεταφέρουμε σε λαδωμένο ταψί, πασπαλίζουμε με σουσάμι όλη την επιφάνεια και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι που θα βυθίσουμε.
Ζεσταίνουμε ¾ φλιτζ. μέλι σε μέτρια φωτιά μέχρι να υγροποιηθεί.
Όσο είναι ακόμα ζεστό το γλυκό, το χαράζουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το μέλι.