Υλικά
φρυγανιές, όσες πάρει η βάση ενός μέτριου ταψιού
σιρόπι από οποιοδήποτε γλυκό του κουταλιού
500 γρ. γάλα
3 κοφτές κ.σ. κορν φλάουρ
4 κ.σ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. άχνη ζάχαρη
150 γρ. φράουλες
γεμιστά μπισκότα λεμόνι ή φράουλα για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Στρώνουμε με τις φρυγανιές ένα μέτριο πυρίμαχο ταψί.
Σε ένα μπολάκι διαλύουμε το σιρόπι από το γλυκό του κουταλιού με 2-3 κ.σ. νερό και περιχύνουμε με κουτάλι τις φρυγανιές.
Ετοιμάζουμε την κρέμα: Διαλύουμε σε ½ φλιτζ. κρύο γάλα το κορν φλάουρ και μεταφέρουμε το μίγμα σε αντικολλητικό κατσαρολάκι μαζί με το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά με το σύρμα, δένουμε την κρέμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μεβράνη και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, κρύα, από το ψυγείο, με την άχνη σε σαντιγί.
Την ενσωματώνουμε στην κρύα κρέμα με απαλές κινήσεις.
Ψιλοκόβουμε τις φράουλες και τις προσθέτουμε στο μίγμα.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω στις φρυγανιές, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 2 ώρες το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει.
Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα σκορπίζουμε στην επιφάνεια του γλυκού.