Follow us

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.

ΜΟΥΣ ΚΑΦΕ ΠΡΑΛΙΝΑ

Υλικά

1 λίτρο κρέμα γάλακτος με όλα της τα λιπαρά

4 κ.σ. καφέ στιγμής διαλυμένο σε 3 κ.σ. νερό

4 κ.σ. ζάχαρη άχνη

1 συσκευασία μπισκότα σαβαγιάρ

½ φλιτζ. γάλα με 1 κ.γλ. καφέ στιγμής για τα μπισκότα

1 ποτήρι ολόκληρα άσπρα αμύγδαλα

1 ποτήρι ζάχαρη

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε πρώτα την πραλίνα: Βάζουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Υπομονετικά, περιμένουμε να λιώσει, χωρίς να την ανακατέψουμε.

Μόλις μεταμορφωθεί σε καραμέλα και πάρει το χρώμα της καραμέλας, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε με σπάτουλα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα χαρτί ψησίματος που θα στρώσουμε στον πάγκο μας.

Ισιώνουμε με τη σπάτουλα και αφήνουμε την πραλίνα να κρυώσει.

Δεν θέλει πολύ, κρυώνει γρήγορα.

Μόλις κρυώσει εντελώς, τη σπάμε σε ψιλά κομμάτια με το μαχαίρι ή, αν τη θέλουμε πολύ ψιλοτριμμένη, την τρίβουμε στο μούλτι.

Σε μια λεκάνη βάζουμε την κρέμα γάλακτος, κρύα, από το ψυγείο, μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τον καφέ και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να πάρουμε μια υφή σαν παχύρρευστο γιαούρτι.

Δεν θέλουμε να τη χτυπήσουμε παραπάνω και να γίνει σαντιγί.

Στρώνουμε τα σαβαγιάρ σε μέτριο ταψάκι και τα ραντίζουμε με το μίγμα από γάλα και καφέ.

Στρώνουμε πάνω τους την κρέμα, την ισιώνουμε και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει για 2-3 ώρες.

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την τριμμένη πραλίνα και σερβίρουμε.

Επίσης...

Τάρτα Μπισκότου µε Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις τάρτα μπισκότου με κρέμα γιαουρτιού.

Δροσερό Γλυκό Ψυγείου με Κεράσια

Πώς θα φτιάξεις ένα θαυμάσια δροσερό γλυκό ψυγείου με κεράσια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το πιο Γρήγορο Γλυκό σε Ποτήρι

Έχει γεύση από πραλίνα φουντουκιού και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Γλυκό Ανθότυρο με Άρωμα Καφέ

Μια κρέμα με ταυτότητα ελληνική, με μια αδιόρατη ξινούτσικη νότα, που κάνει ακόμα πιο ανάλαφρο το αποτέλεσμα και παντρεύεται ιδανικά με τις σταφίδες, τον καφέ και τη σοκολάτα.

Γλυκό Ψυγείου με Σύκα και Παστέλι

Νοστιμότερο από το παγωτό, ούτε παγωμένο ούτε ζεστό, αυτό το σεμιφρέντο είναι μαγικό όλες τις ώρες και κλείνει ιδανικά ένα δείπνο.

Πανακότα με Γιαούρτι και Πεπόνι

Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Ονειρεμένο Γιαουρτογλυκό με Ανανά

Τρώγεται σαν χάδι, με γεύση από τα παλιά γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.

Φραουλένια Κρέμα Πάνω σε Αφράτη Βάση

Αιθέριο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο χάρη στη βάση από φρυγανιές, όπως την εφηύραν οι μαμάδες τη δεκαετία του '70.

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.