Υλικά
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ. γάλα
1 κονσέρβα (475 γρ.) ανανά σε φέτες
3 κ.σ. ζάχαρη
1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη (10 γρ.)
κερασάκια γλασέ για το ντεκόρ
Εκτέλεση
Στραγγίζουμε την κονσέρβα του ανανά, κρατάμε το ζουμί του και το ζυγίζουμε. Αν δεν είναι 200 γρ., συμπληρώνουμε με λίγο νεράκι.
Κρατάμε 5 φέτες ανανά και πολτοποιούμε τις υπόλοιπες μαζί με το ζουμί τους στο μούλτι.
Βάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μπρίκι με 3 κ.σ. νερό και μόλις φουσκώσει τη μεταφέρουμε σε ζεστό μάτι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε το γιαούρτι, το γάλα, τον πολτό του ανανά, τη ζάχαρη και τη διαλυμένη ζελατίνη.
Χτυπάμε καλά με το σύρμα, να γίνει το μίγμα μας ομοιόμορφο.
Στρώνουμε με μεβράνη κουζίνας (θα χρειαστούμε 2 φύλλα) ένα ταψάκι 20x20 εκ. περίπου και απλώνουμε στον πάτο τις ολόκληρες φέτες ανανά που κρατήσαμε.
Αδειάζουμε από πάνω την κρέμα, τη στρώνουμε ομοιόμορφα, σκεπάζουμε με μεμβράνη κουζίνας και αφήνουμε το γλυκό γύρω στις 6 ώρες στο ψυγείο να δέσει.
Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και στολίζουμε με ένα κερασάκι το κέντρο κάθε φέτας ανανά.