Follow us

Κέικ με Άρωμα Λεμόνι, Καφέ, Μήλο και Πικραμύγδαλο

Ένα εύκολο και εντελώς διαφορετικό κέικ, που κατορθώνει να συνδυάσει πολλές πρωτόγνωρες εμπειρίες νοστιμιάς με μια πανεύκολη τεχνική.

ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙ ΠΙΚΡΑΜΥΓΔΑΛΟ

Υλικά

3 μήλα

150 γρ. μπισκότα αμαρέτι

4 γεμάτα κ.γλ. στιγμιαίο καφέ

Για το παντεσπάνι

5 αβγά

1 φλιτζ. ζάχαρη

1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 βανίλιες

ξύσμα από 1 λεμόνι

1 γεμάτο κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

άχνη ζάχαρη και κακάο για την επικάλυψη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια.

Διαλύουμε τον στιγμιαίο καφέ σε ¾ ενός μεγάλου φλιτζανιού για τσάι νερό.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.

Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 21-24 εκ., κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί ψησίματος, το βρέχουμε, το στύβουμε και καλύπτουμε καλά το ταψάκι και τα τοιχώματά του.

Σε μια λεκάνη ή στον κάδο του μίξερ χτυπάμε για 10' τα αβγά, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού, μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει το μίγμα.

Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινίζοντάς το μέσα από το σουρωτήρι του ρυζιού, μαζί με το μπέικιν πάουντερ.

Με σπάτουλα και με απαλές κινήσεις το ενσωματώνουμε στο μίγμα.

Μεταφέρουμε στο στρωμένο ταψάκι μας το μισό μίγμα του κέικ.

Από πάνω απλώνουμε κυκλικά τα φετάκια του μήλου.

Βουτάμε για λίγο τα μπισκότα στον καφέ και τα απλώνουμε πάνω στα μήλα.

Δεν τα στραγγίζουμε εντελώς: θέλουμε τον λίγο καφέ που θα παρασύρουν, για περισσότερο άρωμα.

Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μίγμα του κέικ.

Ψήνουμε για 35'-40'.

Μην περιμένετε ότι θα φουσκώσει πολύ. Είναι ένα σχετικά λεπτό κέικ.

Το βγάζουμε από τον φούρνο και μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.

Με το σουρωτήρι του τσαγιού το πασπαλίζουμε με κακάο και άχνη ζάχαρη.

Τρώγεται καλύτερα χλιαρό, μόλις βγει από τον φούρνο.

Επίσης...

3 συνταγές με πρωταγωνιστή το αμύγδαλο

Σε πίτα, σε τάρτα άλλα και σε... τρίγωνα θα βρεις τον εύγευστο ξηρό καρπό στις συνταγές εντός.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Περισσότερα από

Γλυκά

Κέικ Μήλο - Κανέλα µε Ελαιόλαδο

Η συνταγή για κέικ μήλο-κανέλα με ελαιόλαδο.

Κέικ Σοκολάτα - Μήλο

Η συνταγή για κέικ σοκολάτα-μήλο.

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.

Κέικ Μελένιο

Πώς θα φτιάξεις ένα μελένιο κέικ.

Υπέροχο Κέικ Σοκολάτα - Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα υπέροχο κέικ σοκολάτα-πορτοκάλι.

Κέικ Περγαµόντο - Πορτοκάλι

Πώς θα φτιάξεις κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Κέικ Δίχρωµο µε Μπανάνες και Σταφίδες

Η συνταγή για δίχρωμο κέικ με µπανάνες και σταφίδες.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Κέικ µε Γιαούρτι και Μαχλέπι

Η συνταγή για κέικ με γιαούρτι και μαχλέπι.