Υλικά
250 γρ. (1½ φλιτζ.) βούτυρο αγελάδος
250 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
1 βανίλια
250 ml (1 φλιτζ.) νερό
175 γρ. (¾ φλιτζ.) ζάχαρη
3 αβγά
165 γρ. (1⅓ φλιτζ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 γεμάτο κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.γλ. κάρδαμο σκόνη
100 γρ. λευκά αμύγδαλα
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι σε μέτρια φωτιά ροδίζουμε ανακατεύοντας τα αμύγδαλα. Τα ψιλοκόβουμε στο μούλτι.
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζουμε τη σοκολάτα, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τη βανίλια και το νερό.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Μεταφέρουμε το μίγμα σε μια ευρύχωρη λεκάνη.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και χτυπάμε καλά με τον αβγοδάρτη.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
Ρίχνουμε το κάρδαμο και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 24 εκ. με ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος, που θα βρέξουμε και θα στύψουμε καλά.
Μεταφέρουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 40' περίπου ή μέχρι να βγει στεγνό το μαχαίρι που θα βυθίσουμε για δοκιμή.
Μόλις κρυώσει λίγο, το ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.