Follow us

Τέλειο Κέικ Καρότο με Λευκό Γλάσο

Συνδυάζοντας τις αρετές του κάθε υλικού, μία εξαιρετική συνταγή.

ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟ

Υλικά

350 γρ. καρότα

300 γρ. ζάχαρη

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

220 ml σπορέλαιο

4 αβγά

1 κ.γλ. μαγειρική σόδα

2 κοφτά κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

½ κ.γλ. αλάτι

2 κοφτά κ.γλ. κανέλα

½ κ.γλ. μοσχοκάρυδο

½ κ.γλ. γαρίφαλο

1 βανίλια

Για το γλάσο

250 γρ. τυρί κρέμα

200 γρ. ζάχαρη άχνη

1 βανίλια

1 κ.σ. Νερό

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα καρότα στον ψιλό τρίφτη του κρεμμυδιού. Το τρίψιμο του καρότου κάνει όλη τη διαφορά: στον κανονικό τρίφτη του κρεμμυδιού "φαίνεται" μετά στο κέικ και δεν βγάζει το άρωμά του, ενώ στον ψιλό δίνει όλη του τη γεύση και την υγρασία και ενσωματώνεται τέλεια στο μίγμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Στον κάδο του μίξερ ή σε λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ χειρός για 6'-7' τα αβγά με τη ζάχαρη, μέχρι να φουσκώσει και να ασπρίσει το μίγμα.

Ρίχνουμε το λάδι, τη βανίλια, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρίφαλο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και το μπέικιν και ανακατεύουμε ελάχιστα, ίσα ίσα να ενσωματωθούν στο μίγμα.

Ρίχνουμε το καρότο και ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα.

Στρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 24 εκ. με χαρτί ψησίματος, που προηγουμένως θα βρέξουμε και θα στύψουμε.

Μεταφέρουμε στη φόρμα το μίγμα και ψήνουμε το κέικ για 1 ώρα και 10'. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Όσο ψήνεται το κέικ, ετοιμάζουμε το γλάσο: Με το μίξερ χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει το κέικ.

Μόλις κρυώσει το γλυκό, το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και απλώνουμε το γλάσο σε όλη την επιφάνεια.

Αν δεν σκοπεύουμε να καταναλώσουμε το κέικ σε μία μέρα, καλύτερα να βάζουμε το γλάσο σε κάθε κομμάτι την ώρα του σερβιρίσματος.

Διαφορετικά, θα πρέπει να φυλάξουμε το κέικ στο ψυγείο, κάτι που όμως στεγνώνει την υφή του γλάσου.

Επίσης...

3 συνταγές με πρωταγωνιστή το αμύγδαλο

Σε πίτα, σε τάρτα άλλα και σε... τρίγωνα θα βρεις τον εύγευστο ξηρό καρπό στις συνταγές εντός.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Περισσότερα από

Γλυκά

Κέικ Μήλο - Κανέλα µε Ελαιόλαδο

Η συνταγή για κέικ μήλο-κανέλα με ελαιόλαδο.

Κέικ Σοκολάτα - Μήλο

Η συνταγή για κέικ σοκολάτα-μήλο.

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.

Κέικ Μελένιο

Πώς θα φτιάξεις ένα μελένιο κέικ.

Υπέροχο Κέικ Σοκολάτα - Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα υπέροχο κέικ σοκολάτα-πορτοκάλι.

Κέικ Περγαµόντο - Πορτοκάλι

Πώς θα φτιάξεις κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Κέικ Δίχρωµο µε Μπανάνες και Σταφίδες

Η συνταγή για δίχρωμο κέικ με µπανάνες και σταφίδες.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Κέικ µε Γιαούρτι και Μαχλέπι

Η συνταγή για κέικ με γιαούρτι και μαχλέπι.