Υλικά
3 αβγά
1 φλιτζ. ζάχαρη
2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζ. γάλα
¾ φλιτζ. σπορέλαιο
1 κοφτό κ.γλ. σόδα μαγειρική
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γλ. αλάτι
1 βανίλια
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
½ κ.γλ. γαρίφαλο τριμμένο
200 γρ. καρύδια χοντροσπασμένα
λίγο λάδι και αλεύρι για τη φόρμα
λίγο αλεύρι για τα καρύδια
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το γάλα και το λάδι και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, τη βανίλια, το αλάτι και το γαρίφαλο και τα ενσωματώνουμε στο μίγμα χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα.
Για να βγει αφράτο το κέικ, δεν χρειάζεται πολύ χτύπημα, μόνο όσο απαιτείται για να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Σε ένα σουρωτήρι ανακατεύουμε τα καρύδια με λίγο αλεύρι: έτσι, δεν θα μείνουν στον πάτο του γλυκού, αλλά θα διασκορπιστούν ομοιόμορφα.
Προσθέτουμε στο μίγμα τα καρύδια και ανακατεύουμε με σπάτουλα με απαλές κινήσεις.
Μεταφέρουμε το μίγμα στην κλασική φόρμα του κέικ με την τρύπα στη μέση, αφού την περάσουμε με λάδι και αλεύρι.
Ψήνουμε για 45'-50', μέχρι να βγει καθαρό το μαχαίρι που θα βυθίσουμε για δοκιμή.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πριν το ξεφορμάρουμε.