Υλικά
170 ml σπορέλαιο
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 αβγά
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 γεμάτο κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
160 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
350 γρ. ρώγες σταφύλι χωρίς κουκούτσι
1 κ.γλ. κάρδαμο σε σκόνη
ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
1 κ.σ. αλεύρι
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ χειρός το λάδι με τη ζάχαρη.
Μόλις αναμιχθούν καλά, προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αβγά, τη βανίλια και το κάρδαμο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν και χτυπάμε ελάχιστα, όσο χρειάζεται για να πάρουμε έναν ομοιόμορφο χυλό.
Σε ένα σουρωτήρι ανακατεύουμε τινάζοντας τα σταφύλια με τη 1 κ.σ. αλεύρι: έτσι, θα διασκορπιστούν ομοιόμορφα στο κέικ.
Τα προσθέτουμε μαζί με το ξύσμα στο μίγμα του κέικ και ανακατεύουμε με σπάτουλα και με απαλές κινήσεις.
Παίρνουμε μια οποιαδήποτε φόρμα του κέικ και τη στρώνουμε με χαρτί ψησίματος.
Αν το βρέξουμε και το στύψουμε, θα εφαρμόσει καλύτερα. Μεταφέρουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50' περίπου ή μέχρι να βγει στεγνό το μαχαίρι που θα βυθίσουμε για δοκιμή.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το πασπαλίζουμε με την άχνη.