Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
500 γρ. σύκα
150 γρ. βούτυρο αγελάδος
100 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
λίγο βούτυρο για την ταρτιέρα
Εκτέλεση
Κόβουμε τα σύκα στα 4, μαζί με τη φλούδα τους.
Τα στρώνουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο σε κυβάκια και τη βανίλια.
Σε δυνατή φωτιά, τα σοτάρουμε γυρνώντας τα απαλά, για να μη διαλυθούν, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι.
Αφήνουμε τα σύκα να κρυώσουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή ταρτιέρα και στρώνουμε τη σφολιάτα.
Μεταφέρουμε στη σφολιάτα τα σύκα και τα στρώνουμε ωραία. Περιχύνουμε με το σιρόπι τους.
Ψήνουμε για 30'-40' περίπου, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.
Είναι νοστιμότερη ζεστή.