Follow us

Καλτσουνάκια

Πώς θα φτιάξεις καλτσουνάκια.

ΚΑΛΤΣΟΥΝΑΚΙΑ

Υλικά

Για το φύλλο

• 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

• 2 κουταλιές τσικουδιά

• 1 κουταλιά λεμόνι

• λίγο ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

• 1/2 κιλό ανθότυρο ή μανούρι

• 1/4 κιλού τριμμένη φέτα

• 2 αυγά και λίγη κανέλα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την τσικουδιά, ένα ποτήρι νερό, το λεμόνι, λίγο ελαιόλαδο και τα πλάθουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη σχετικά σκληρή.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά τα υλικά της γέμισης.

Απλώνουμε τη ζύμη με τον πλάστη, ώστε να γίνει ένα σχετικά χοντρό φύλλο.

Με ένα κουπ πατ ή πιατάκι του καφέ κόβουμε κομμάτια ζύμης και σε κάθε ένα από αυτά βάζουμε λίγη γέμιση και το κλείνουμε.

Τηγανίζουμε τα καλτσούνια μας σε καυτό λάδι έως ότου ροδίσουν και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.

Τα σερβίρουμε με σουσάμι ή μέλι.

Επίσης...

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

2+1 συνταγές για υπέροχους κουραμπιέδες

Δείτε εδώ τρεις συνταγές που θα κάνουν το σπίτι να μοσχομυρίσει.

Περισσότερα από

Γλυκά

3 προτάσεις για νόστιμους μπακλαβάδες

Με φιστίκι, καρύδι ή και ταχίνι, όπως και να τον απολαύσεις ο μπακλαβάς είναι πάντα ένα από τα αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά.

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.