Follow us

Σαρακοστιανή Γαλατόπιτα

Η συνταγή για μία σαρακοστιανή γαλατόπιτα.

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ

Υλικά

•5 ποτήρια γάλα

•1 ποτήρι σιμιγδάλι

•2 ποτήρια ζάχαρη

•λίγο φρέσκο βούτυρο (Όλα αυτά τα ανακατεύουμε μαζί εξαρχής μέσα στην κατσαρόλα επάνω στο μάτι της κουζίνας).

•5 αυγά χτυπημένα

Εκτέλεση

Τα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να σιγοβράσει το μίγμα και να γίνει ομοιόμορφη κρέμα χωρίς να σβολιάσει.

Σε ένα μεσαίο ταψί: Αλείφουμε τη βάση με ένα πινέλο με λάδι. Στρώνουμε ένα φύλλο κρούστας, το αλείφουμε με λάδι και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.

Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις άλλες 4 φορές. (σύνολο 5 φύλλα κρούστας- λάδι ζάχαρη, κανέλα).

Μετά περιχύνουμε την κρέμα, την στρώνουμε ομοιόμορφα.

Μαζεύουμε προς τα μέσα τα φύλλα τις κρούστας και σκεπάζουμε την πίτα με 5 φύλλα όπως κάναμε και με τη βάση (λάδι ζάχαρη κανέλα).

Και τέλος επάνω πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς για μία ώρα (ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου).

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.