Follow us

Γλυκο-τυρόπιτα με Άρωμα Πορτοκαλιού και Μαστίχας

Η συνταγή για μία γλυκο-τυρόπιτα με άρωμα πορτοκαλιού και μαστίχας.

ΓΛΥΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά

• 1.500 γρ. ανθότυρο

• 12 αυγά

• 500-600 γρ. ζάχαρη

• 1 πακέτο φύλλο κρούστας

• γάλα φρέσκο

• ξύσμα από ένα πορτοκάλι

• 1 1/2 κουταλάκι μαστίχα τριμμένη

• 1 κουταλάκι κανέλα

• σουσάμι

• ελάχιστο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη ν’ ασπρίσουν και ν’ αφρατέψουν.

Προσθέτουμε την μαστίχα θρυμματισμένη και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Θρυμματίζουμε και το ανθότυρο και τα χτυπάμε όλα μαζί καλά στο μίξερ.

Λαδώνουμε ελαφρά ένα μεγάλο ταψί, στρώνουμε ένα φύλλο κάτω, ρίχνουμε ελάχιστο γάλα να βραχεί το φύλλο και συνεχίζουμε έτσι μέχρι να στρώσουμε 6 από τα δέκα φύλλα μας.

Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα και το στρώνουμε να πάει παντού.

Πασπαλίζουμε με την κανέλα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βρέχοντάς τα με λίγο γάλα.

Στο τελευταίο φύλλο ρίχνουμε ελάχιστο λάδι και το αλείφουμε να πάει παντού, πασπαλίζουμε με σουσάμι, χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.