Follow us

Χαλβάς με Μέλι, Αμύγδαλα και Σταφίδες

Η συνταγή για χαλβά με μέλι, αμύγδαλα και σταφίδες.

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

Υλικά

• 2/3 κούπας λάδι καλής ποιότητας (5 κ.σ + 1 κ.γ)

• 1½ κούπα σιμιγδάλι

• 1 κούπα ζάχαρη

• 1/2 κούπα μέλι

• 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού

• 3 κούπες νερό

• 1 ξύλο κανέλας

• 1 βανίλια

• 7 μοσχοκάρφια

• λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

• σταφίδες

• ασπρισμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το μέλι, το χυμό, το ξύλο κανέλας, τα μοσχοκάρφια, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια.

Όταν δέσει το σιρόπι αφαιρούμε το ξυλαράκι κανέλας και τα καρφάκια του γαρίφαλου και προσθέτουμε τις σταφίδες και τα αμύγδαλα.

Τέλος, ρίχνουμε το σιρόπι στο σιμιγδάλι ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Βάζουμε τον χαλβά σε φόρμα μέχρι να κρυώσει.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.