Υλικά
• 2/3 κούπας λάδι καλής ποιότητας (5 κ.σ + 1 κ.γ)
• 1½ κούπα σιμιγδάλι
• 1 κούπα ζάχαρη
• 1/2 κούπα μέλι
• 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
• 3 κούπες νερό
• 1 ξύλο κανέλας
• 1 βανίλια
• 7 μοσχοκάρφια
• λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
• σταφίδες
• ασπρισμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το μέλι, το χυμό, το ξύλο κανέλας, τα μοσχοκάρφια, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια.
Όταν δέσει το σιρόπι αφαιρούμε το ξυλαράκι κανέλας και τα καρφάκια του γαρίφαλου και προσθέτουμε τις σταφίδες και τα αμύγδαλα.
Τέλος, ρίχνουμε το σιρόπι στο σιμιγδάλι ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Βάζουμε τον χαλβά σε φόρμα μέχρι να κρυώσει.