Υλικά
•1 φλιτζάνι ταχίνι
•2 φλιτζάνια ζάχαρη
•1 φλιτζάνι νερό
•1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομένα
•1/2 ποτήρι κονιάκ
•1 κουταλάκι σόδα
•2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
•3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει (φαρίνα)
•ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν και τα καρύδια.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το ταχίνι και το νερό.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ.
Ενώνουμε τα υλικά των δύο μπολ και ρίχνουμε το μίγμα σε ταψί στρογγυλό Νο 30.
Ψήνουμε το κέικ για 50 λεπτά περίπου σε μέτριο φούρνο.
Όταν κρυώσει το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.