Follow us

Αλάδωτος Χαλβάς

Η συνταγή για αλάδωτο χαλβά.

ΑΛΑΔΩΤΟΣ ΧΑΛΒΑΣ

Υλικά

• 1/2 κιλό σιμιγδάλι

• 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη

• 4 ποτήρια νερό

• 1 ποτήρι με χοντροκομμένα καρύδια και σταφίδες, δαμάσκηνα ή χουρμάδες, ψιλοκομμένα

• 2 ξυλάκια κανέλας

• φλούδα από 1/2 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη φλούδα πορτοκαλιού, το γαρίφαλο και βράζουμε 5 λεπτά να γίνει το σιρόπι.

Καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι σε αντικολλητική κατσαρόλα ή τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα. (περίπου 15-20 λεπτά).

Προς το τέλος του καβουρντίσματος προσθέτουμε και τα καρύδια με τις σταφίδες, τα δαμάσκηνα και τους χουρμάδες.

Τέλος, ρίχνουμε προσεκτικά το σιρόπι (χωρίς τα μυρωδικά) μέσα στο σιμιγδάλι (ή το αντίστροφο) και ανακατεύουμε μέχρι να πιεί το σιρόπι.

Αφήνουμε σκεπασμένο το μείγμα με μια πετσέτα για 10 λεπτά και έπειτα βάζουμε σε φόρμα.

Αφού κρυώσει εντελώς, ξεφορμάρουμε.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.