Υλικά
• 1/2 κιλό σιμιγδάλι
• 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
• 4 ποτήρια νερό
• 1 ποτήρι με χοντροκομμένα καρύδια και σταφίδες, δαμάσκηνα ή χουρμάδες, ψιλοκομμένα
• 2 ξυλάκια κανέλας
• φλούδα από 1/2 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη φλούδα πορτοκαλιού, το γαρίφαλο και βράζουμε 5 λεπτά να γίνει το σιρόπι.
Καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι σε αντικολλητική κατσαρόλα ή τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα. (περίπου 15-20 λεπτά).
Προς το τέλος του καβουρντίσματος προσθέτουμε και τα καρύδια με τις σταφίδες, τα δαμάσκηνα και τους χουρμάδες.
Τέλος, ρίχνουμε προσεκτικά το σιρόπι (χωρίς τα μυρωδικά) μέσα στο σιμιγδάλι (ή το αντίστροφο) και ανακατεύουμε μέχρι να πιεί το σιρόπι.
Αφήνουμε σκεπασμένο το μείγμα με μια πετσέτα για 10 λεπτά και έπειτα βάζουμε σε φόρμα.
Αφού κρυώσει εντελώς, ξεφορμάρουμε.