Υλικά
• 8 μήλα κόκκινα μεγάλα
• 1 φλ. τσ. ζάχαρη
• 1/2 φλ.τσ. λάδι
• 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1 κ.γ. σόδα
• 1 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα, σε μικρά κομμάτια.
Τα βάζουμε μέσα σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε ένα φλιτζάνι ζάχαρη.
Τοποθετούμε τη κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά να λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και τη κανέλα.
Προσθέτουμε μέσα στη κατσαρόλα σιγά σιγά το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί σε ζύμη κάπως σφιχτή.
Λαδώνουμε ένα μικρό ταψάκι και ρίχνουμε μέσα τη ζύμη και την ισιώνουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
Πασπαλίζουμε λίγη καστανή ζάχαρη.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα αν θέλουμε.