Υλικά
• 1/2 κιλό αλεύρι
• 1 φακελάκι μαγιά
• 25 γρ. ζάχαρη
• 1 κ.γ. αλάτι
• 1/2 λίτρο γάλα χλιαρό
• 200-300 γρ. σταφίδες
• ξύσμα λεμονιού
• σπορέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τη σταφίδα από βραδύς και την αφήνουμε να στεγνώσει. Πρέπει να είναι στεγνή.
Ανακατεύουμε τη μαγιά με το γάλα και προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τη σταφίδα και το ξύσμα λεμονιού. Αφού αναμείξουμε όλα τα υλικά σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ κατσαρολάκι το σπορέλαιο.
Παίρνουμε 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα (αφού το έχουμε "βρέξει" σε λάδι για να μην κολλήσει το μείγμα) και το ρίχνουμε στο λάδι (βεβαιωνόμαστε ότι έχει ζεσταθεί καλά).
Τηγανίζουμε 5-6 λεπτά μέχρι θα πάρουν ένα καφέ χρώμα.
Τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
Τα σερβίρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.