Follow us

Τηγανίτες Φουσκωτές με Σταφίδες

Η συνταγή για τηγανίτες φουσκωτές με σταφίδες.

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΦΟΥΣΚΩΤΟΙ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ

Υλικά

• 1/2 κιλό αλεύρι

• 1 φακελάκι μαγιά

• 25 γρ. ζάχαρη

• 1 κ.γ. αλάτι

• 1/2 λίτρο γάλα χλιαρό

• 200-300 γρ. σταφίδες

• ξύσμα λεμονιού

• σπορέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τη σταφίδα από βραδύς και την αφήνουμε να στεγνώσει. Πρέπει να είναι στεγνή.

Ανακατεύουμε τη μαγιά με το γάλα και προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε τη σταφίδα και το ξύσμα λεμονιού. Αφού αναμείξουμε όλα τα υλικά σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.

Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ κατσαρολάκι το σπορέλαιο.

Παίρνουμε 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα (αφού το έχουμε "βρέξει" σε λάδι για να μην κολλήσει το μείγμα) και το ρίχνουμε στο λάδι (βεβαιωνόμαστε ότι έχει ζεσταθεί καλά).

Τηγανίζουμε 5-6 λεπτά μέχρι θα πάρουν ένα καφέ χρώμα.

Τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.

Τα σερβίρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.