Υλικά
• 1 1/2 φλ. Ρτσ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1 1/2 φλ. τσ. ινδοκάρυδο
• 1 φλ. τσ. ζάχαρη
• 1 1/2 φλ. τσ. χυμό πορτοκάλι
• 1/2 κ.γ. σόδα
• 1/2 φλ. τσ. σπορέλαιο
• 1 πορτοκάλι ή λεμόνι το ξύσμα
• 2 βανίλιες
Σιρόπι
• 1 1/2 φλ. τσ. νερό
• 1 1/2 φλ. τσ. ζάχαρη
• 1 ξύλο κανέλας
• 1 λεμόνι τη φλούδα
• 1/2 φλιτζ. τσαγιού ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Στο μπολ του μίξερ, βάζουμε το λάδι και τη ζάχαρη και χτυπάμε 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τη σόδα αφού τη διαλύσουμε στο χυμό (κρατάμε το ποτήρι πάνω από το μπολ γιατί θα αφρίσει).
Συνεχίζουμε προσθέτοντας όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και χτυπάμε για 2 λεπτά.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψάκι Νο 24 και ψήνουμε για 45 λεπτά.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο όπως είναι καυτό, το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι και το πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.