Υλικά
• 1/2 κιλό καρύδια αλεσμένα
• 1 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
• 2 βανίλιες
• 1 κουταλάκι κανέλα
• 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
• τις φλούδες από 3 πορτοκάλια
• 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
• 1 ποτήρι νερό
• 1 ποτηράκι κονιάκ
• λίγη άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και βάζουμε τις φλούδες να βράσουν.
Αφού μαλακώσουν τις κόβουμε σε κυβάκια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη παίρνουμε λίγο από το νερό που βράσαμε τα πορτοκάλια και συμπληρώνουμε με νερό για να γίνει 1 ποτήρι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το βάζουμε να βράσει.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε τα πορτοκάλια και αφήνουμε να δέσει σαν γλυκό κουταλιού.
Στο τέλος ρίχνουμε και το κονιάκ και τη σοκολάτα για να λιώσει.
Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ανακατεύουμε πολύ καλά βρέχουμε τα χέρια μας με κονιάκ ή νερό και πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια.
Τα κυλάμε πάνω σε άχνη ζάχαρη ή ινδοκάρυδο ή τρούφα ή κακάο ή ξηρούς καρπούς και τα αφήνουμε να κρυώσουν.