Υλικά
60 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανίλια
1 κ.γλ. σόδα
½ φλιτζ. μέλι
1¼ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. ψιλοκομμένο τζίντζερ γλασέ
½ φλιτζ. καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο με το μέλι ανακατεύοντας συνεχώς.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σόδα.
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το τζίντζερ, τη ζάχαρη και τη βανίλια και προσθέτουμε το μίγμα του βουτύρου.
Με κουτάλι ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη για 20' στο ψυγείο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. Απλώνουμε χαρτί ψησίματος στο ρηχό ταψί του φούρνου.
Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε χοντρό φύλλο.
Με κουπ πατ ή με το χείλος ενός μικρού ποτηριού κόβουμε μπισκοτάκια και τα τοποθετούμε με αποστάσεις στο ταψί.
Ψήνουμε για 12'-15'.
Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και να στερεοποιηθούν.