Υλικά
6 κ.σ. καφέ έτοιμο (φτιαγμένο με 1 γεμάτη κ.σ. καφέ στιγμής)
250 γρ. ανθότυρο
4 κ.σ. σταφίδες ξανθές ή μαύρες
3 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι
100 γρ. ζάχαρη
150 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. σοκολάτα τριμμένη
1 βανίλια
ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολάκι βάζουμε τις σταφίδες με το αλκοόλ, 4 κουταλιές από τον καφέ και τη ζάχαρη.
Τις αφήνουμε 1 ώρα να μουλιάσουν.
Με το μίξερ χτυπάμε σε ένα μπολ το τυρί με τη βανίλια να αφρατέψει. Σιγά σιγά, συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε τον υπόλοιπο καφέ, το ξύσμα και τα υλικά που έχουμε στο μπολάκι μαζί με τις σταφίδες.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Με απαλές κινήσεις, ενσωματώνουμε με σπάτουλα στο μίγμα τη σαντιγί.
Μοιράζουμε σε ποτήρια και στολίζουμε με την τριμμένη σοκολάτα (κουβερτούρα ή γάλακτος, βάζουμε όποια προτιμάμε).