Υλικά
250 γραµµ. άσπρο αλεύρι
2 κουταλιές λάδι
νερό
Για τη γέµιση:
400 γραµµ. ανθότυρο
κανέλα
ξύσµα λεµονιού
300 γραµµ. ξερά σύκα ή χουρµάδες
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Κάνουμε µια µαλακή ζύµη µε το αλεύρι, το λάδι και το νερό και την αφήνουµε στην άκρη.
Λιώνουµε σε ένα µπολ το ανθότυρο µε ένα πιρούνι και προσθέτουµε την κανέλα, το ξύσµα λεµονιού και τα σύκα σε κοµµάτια.
Ανακατεύουµε καλά.
Χωρίζουµε την ζύµη σε δύο φύλλα.
Βουτυρώνουµε µια φόρµα, βάζουµε το ένα φύλλο, µετά την γέµιση και την σκεπάζουµε µε το άλλο φύλλο.
Την κλείνουµε καλά, την τρυπάµε µε ένα πιρούνι και την ψήνουµε στο φούρνο µέχρι να κοκκινίσει η ζύµη.
Την σερβίρουµε κρύα πασπαλισµένη µε ζάχαρη άχνη.