Υλικά
1 λίτρο γάλα φρέσκο πλήρες
150 γραµµ. ζάχαρη
160 γραµµ. ρυζάλευρο
1 βανίλια (σε σκόνη)
30 γραµµ. βούτυρο
40 γραµµ. ζάχαρη άχνη
1 κουτ. του γλυκού ροδόνερο
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα µέσα σε κατσαρολάκι.
Ανακατεύουµε τη ζάχαρη, το ρυζάλευρο και τη βανίλια και τα ρίχνουµε µέσα στο γάλα.
Ζεσταίνουµε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς και αφήνουµε το µίγµα να βράσει για 2-3 λεπτά.
Παίρνουµε ένα πυρίµαχο σκεύος (όχι αντικολλητικό) µε διάµετρο 26 εκατοστά και το αλείβουµε µε το βούτυρο.
Πασπαλίζουµε οµοιόµορφα µε την άχνη ζάχαρη µέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια, το σκεύους και τα τοιχώµατα.
Βάζουµε το µίγµα του ρυζάλευρου µέσα στο σκεύος και φροντίζουµε η επιφάνεια του, να είναι κατά το δυνατό ίσια.
Βάζουµε το σκεύος πάνω στην εστία της ηλεκτρικής κουζίνας σε µέση θερµοκρασία.
Αφήνουµε για περίπου 10 λεπτά (µέχρι να αρχίσει να µυρίζει γλυκιά καραµέλα) γυρίζοντας το σκεύος κατά διαστήµατα ώστε το κάτω µέρος του µείγµατος να ροδίσει οµοιόµορφα.
Το αφήνουµε να κρυώσει και το βάζουµε στο ψυγείο.
Κόβουµε σε κοµµάτια και σερβίρουµε ρίχνοντας από επάνω λίγο ροδόνερο (αν θέλουµε).