Υλικά
1 κιλό αραβοσιτέλαιο
1 φλιτζάνι τριµµένα καρύδια
1 κουταλιά µπέικιν πάουντερ
αλεύρι «όσο σηκώσει»
λίγη κανέλα
Για το σιρόπι:
4-5 ποτήρια νερό
1 κιλό ζάχαρη
Εκτέλεση
Διαλύουμε το µπέικιν πάουντερ σε λίγο χλιαρό νερό και στη συνέχεια το ανακατεύουµε σε µία λεκάνη µαζί µε τα καρύδια, το λάδι και την κανέλα.
Ζυµώνουµε το µίγµα προσθέτοντας λίγο λίγο το αλεύρι, µέχρι να µην κολλά στα χέρια.
Τοποθετούµε το µίγµα σε µέτριο ταψί (νούµερο 34), το κόβουµε και το ψήνουµε στους 180 βαθµούς 30-40 λεπτά µέχρι να ροδίσει.
Στη συνέχεια, αφήνουµε την πίτα να κρυώσει.
Σε µία κατσαρόλα βάζουµε το νερό µε τη ζάχαρη να βράσουν, µέχρι να δέσει (περίπου επτά λεπτά).
Περιχύνουµε την κρύα πίτα µε το ζεστό σιρόπι και σερβίρουµε.