Υλικά
250 γραµµ. φύλλο κρούστας
250 γραµµ. φύλλο κανταϊφι
150 γραµµ. λιωµένο βούτυρο
1 βανίλια λωβό για πιο πολλή µυρωδιά
8 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζ. τσαγιού σιµιγδάλι ψιλό
6 αυγά
2 κουτ. σούπας βούτυρο
Για τα κυδώνια:
2 κιλά κυδώνια καθαρισµένα
1 κιλό ζάχαρη
4 κουτ. σούπας κονιάκ
χυµός 1/2 λεµονιού
Για το σιρόπι:
3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
χυµός 1 λεµονιού
Εκτέλεση
Κόβουμε τα κυδώνια σε φέτες και τα βράζουµε µε τα υπόλοιπα υλικά για 30’. Για την κρέµα βράζουµε το γάλα µε την πούλπα και τη βανίλια.
Χτυπάµε στο µίξερ τα αυγά µε τη ζάχαρη και τα ανακατεύουµε µε το σιµιγδάλι.
Τα ρίχνουµε στο γάλα σε µέτρια φωτιά.
Ανακατεύουµε µέχρι να πήξει η κρέµα. Μόλις τη βγάλουµε από τη φωτιά ρίχνουµε το βούτυρο και ανακατεύουµε. Ψιλοκόβουµε και προσθέτουµε τα µισά κυδώνια.
Αφήνουµε την κρέµα να κρυώσει. Βουτυρώνουµε το ταψί και ένα-ένα τα φύλλα και τα στρώνουµε όλα.
Αδειάζουµε επάνω τους την κρέµα και διπλώνουµε τα περισσευούµενα φύλλα από επάνω από την κρέµα. Σκεπάζουµε µε το καταΐφι.
Ψήνουµε το γλυκό σε προθερµασµένο φούρνο στους 180 βαθµούς ώσπου να ροδίσει.
Για το σιρόπι: Βράζουµε όλα τα υλικά µαζί για 7’.
Σιροπιάζουµε το γλυκό και γαρνίρουµε µε τα υπόλοιπα κυδώνια.