Υλικά
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
2 κιλά ψίχα από κολοκύθα
ξύσµα από δύο πορτοκάλια
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1/2 κούπα ρύζι
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
2 κουτ. του γλυκού κανέλα
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
λίγα µοσχοκάρφια
1/2 κούπα λάδι για ν’ αλείφουµε τα φύλλα
Εκτέλεση
Κόβουμε την κολοκύθα στη µέση, αφαιρούµε τα σπόρια και µ’ ένα κουτάλι της σούπας ξύνουµε τη σάρκα της.
Χρειαζόμαστε δύο κιλά ψίχα. Ανακατεύουμε την κολοκύθα µε τη ζάχαρη, το λάδι, το ρύζι, την κανέλα, το αλάτι και το ξύσµα πορτοκαλιού.
Λαδώνουµε ένα ταψί και στρώνουµε τα µισά φύλλα, τα οποία επίσης λαδώνουµε ένα-ένα.
Προσθέτουµε τη γέµιση και καλύπτουµε κατά τον ίδιο τρόπο τα υπόλοιπα φύλλα.
Ραντίζουµε το τελευταίο φύλλο µε λίγο νερό και χαράζουµε την πίτα µας σε µπακλαβαδωτά κοµµάτια.
Σε κάθε κοµµάτι βάζουµε από ένα µοσχοκάρφι και ψήνουµε στους 200 βαθµούς για 75 λεπτά.
Όταν ροδίσει η κολοκυθόπιτα τη σκεπάζουµε µε αλουµινόχαρτο.