Υλικά
140 γραµµ. σιµιγδάλι ψιλό
70 γραµµ. αλεύρι
140 γραµµ. ζάχαρη
5-6 αυγά χωρισµένα κρόκους-ασπράδια
Για το σιρόπι:
250 γραµµ. ζάχαρη
250 γραµµ. νερό
200 γραµµ. ρόφηµα από δυνατό τσάι, π.χ. γεύση περγαµόντο ή πορτοκάλι
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο µίξερ σε χαµηλή ταχύτητα τα ασπράδια µε 40 γραµµ. από τη µετρηµένη ζάχαρη σε σφιχτή µαρέγκα.
Αδειάζουµε τη µαρέγκα σε µπολ και καθαρίζουµε τον κάδο του µίξερ καλά.
Χτυπάµε τους κρόκους µε τα υπόλοιπα 100 γραµµ. ζάχαρης να αφρατέψουν καλά, ν’ασπρίσουν.
Σταµατάµε το χτύπηµα και ρίχνουµε το σιµιγδάλι και το αλεύρι, ανακατεύουµε µε σπάτουλα καλά.
Ενσωµατώνουµε τη µαρέγκα ανακατεύοντας µε σπάτουλα απαλά.
Προθερµαίνουµε το φούρνο στους 170 βαθµούς.
Βουτυρώνουµε και πασπαλίζουµε µε σιµιγδάλι ένα ταψάκι ή φόρµα, ρίχνουµε το µίγµα του ραβανί και ψήνουµε 30 λεπτά περίπου. Λίγο πριν το βγάλουµε ετοιµάζουµε το σιρόπι.
Βράζουμε το νερό-ζάχαρη 3 λεπτά, αποσύρουµε από τη φωτιά και προσθέτουµε το ρόφηµα τσαγιού ανακατεύοντας πολύ καλά να ενωθούν οι γεύσεις.
Βγάζουμε το ραβανί και το σιροπιάζουµε όπως είναι καυτό και ζεστό το σιρόπι.