Υλικά
2 λίτρα φρέσκο γάλα πλήρες
4 αυγά σε θερµοκρασία δωµατίου
1 & 1/3 κούπας σιµιγδάλι ψιλό
1 κούπα ζάχαρη
100 γραµµ. βούτυρο
ελάχιστο αλάτι
φλούδα ενός λεµονιού
1 βανίλια
ζάχαρη άχνη
κανέλα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε µια µεγάλη κατσαρόλα το γάλα µε το αλάτι και την φλούδα λεµονιού, και όταν αρχίσει να γίνεται χλιαρό, ρίχνουµε σαν βροχή το σιµιγδάλι και ανακατεύουµε µε το σύρµα.
Χτυπάµε στο µίξερ τα αυγά µε τη ζάχαρη πολύ καλά να πήξουν και να αφρατέψουν και τα προσθέτουµε στην κατσαρόλα µε το γάλα και το σιµιγδάλι, ενώ ακόµη, αυτά είναι χλιαρά.
Τα ανακατεύουµε συνέχεια όλα µαζί µε το σύρµα των αυγών.
Όταν το µίγµα αρχίζει να πήζει, προσθέτουµε το βούτυρο, και τη βανίλια.
Αφήνουµε την κρέµα να πήξει και να πάρει 1-2 βράσεις, ανακατεύοντας διαρκώς.
Κατεβάζουµε από τη φωτιά, αφαιρούµε και πετάµε την φλούδα.
Βουτυρώνουµε ένα ταψί 34 Νο και πασπαλίζουµε µε αλεύρι. Γυρίζουµε το ταψί ανάποδα και τινάζουµε το περιττό αλεύρι.
Βάζουµε την κρέµα στο ταψί, ισιώνουµε µε ένα µαχαίρι, και τοποθετούµε το ταψί στον φούρνο.
Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 200 βαθµούς στην τελευταία σχάρα για µιάµιση ώρα.
Αν πάρει γρήγορα χρώµα σκεπάζουµε µε αλουµινόχαρτο, και κατεβάζουµε την θερµοκρασία.
Αφήνουµε να κρυώσει εντελώς και πασπαλίζουµε µε ζάχαρη άχνη, και κανέλα.