Υλικά
1 φλιτζ. μαρμελάδα φράουλα
2 φακελάκια ζελατίνη χωρίς γεύση
¾ φλιτζ. νερό
1½ φλιτζ. φρέσκο γάλα
2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος με όλα της τα λιπαρά
½ φλιτζ. ζάχαρη
3 κοφτές κ.σ. μέλι
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη ζελατίνη στο κρύο νερό.
Σε ένα κατσαρόλι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το γάλα, την κρέμα και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το μέλι και τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και τη ζελατίνη, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Στρώνουμε με μεβράνη (για να ξεφορμαριστούν χωρίς πρόβλημα) τα φορμάκια της κρέμας καραμελέ ή όποια μικρά μπολάκια έχουμε.
Μεταφέρουμε στα φορμάκια το μίγμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε την κρέμα να στερεοποιηθεί στο ψυγείο για 6-8 ώρες τουλάχιστον.
Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε λίγο τη μαρμελάδα φράουλα και προσθέτουμε 2 κ.σ. νερό.
Ανακατεύουμε να αραιώσει η μαρμελάδα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε την πανακότα με τη μαρμελάδα.