Υλικά
1 κιλό φράουλες
1 φλιτζ. ζάχαρη
2 κ.σ. κορν φλάουρ
½ φλιτζ. ζάχαρη άχνη διαλυμένη σε 1 φλιτζ. νερό
2 βανίλιες
12 μπισκότα σαβαγιάρ
300 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
⅓ φλιτζ. φιστίκια Αιγίνης κοπανισμένα & επιπλέον φράουλες για το ντεκόρ
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τις φράουλες.
Τις βάζουμε σε ένα φαρδύ κατσαρόλι σε μέτρια φωτιά μαζί με τη ζάχαρη και 1 φλιτζ. νερό.
Μόλις πάρουν βράση, τις ξαφρίζουμε και τις βράζουμε για 6'-7'.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα κομματάκια φράουλες από το σιρόπι. Τα πολτοποιούμε στο μούλτι.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 2 κ.σ. κρύο νερό.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τον πολτό από τις φράουλες, τις βανίλιες και το νερό με την άχνη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει το μίγμα.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, κρύα, από το ψυγείο, μαζί με τις 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη σε σφιχτή σαντιγί.
Σε ένα τεράγωνο ταψάκι στρώνουμε τα μισά μπισκότα, που θα τα περάσουμε από το ζουμάκι της φράουλας.
Πάνω τους απλώνουμε την κρέμα με τις φράουλες.
Στρώνουμε τα υπόλοιπα μπισκότα, περασμένα πάντα από το ζουμί της φράουλας, και πάνω τους απλώνουμε τη σαντιγί.
Θα βγει πιο όμορφη αν το κάνουμε με κορνέ.
Αν περίσσεψε σιρόπι από τις φράουλες, ραντίζουμε το γλυκό και το αφήνουμε για 3-4 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει.
Γαρνίρουμε με τριμμένο φιστίκι και ολόκληρες φράουλες.