Υλικά
120 γρ. φουντούκια
150 γρ. φιστίκια Αιγίνης (ψίχα)
130 γρ. φρουί γλασέ ή κόντιτα ψιλοκομμένα
100 γρ. βερίκοκα ξερά ή ανανάς ξερός, ψιλοκομμένα
το ξύσμα από 1 λεμόνι
1/4 κουταλάκι κανέλα και γαρίφαλα σε σκόνη
1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο σε σκόνη
130 γρ. ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι μέλι θυμαρίσιο
50 γρ. βούτυρο
70 γρ. αλεύρι
ζάχαρη άχνη ή λευκό γλάσο και τριμμένα φιστίκια για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
Βουτυρώνεις τον πυθμένα μιας τετράγωνης φόρμας, στρώνεις ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και το βουτυρώνεις και αυτό.
Βάζεις τα φουντούκια και τα αμύγδαλα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τα καβουρντίζεις.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζεις τα στερεά υλικά: τους ξηρούς καρπούς, τα φρουί γλασέ, τα βερίκοκα ή τον ανανά, τα μπαχαρικά, το ξύσμα λεμονιού και το αλεύρι και ανακατεύεις πολύ καλά.
Ρίχνεις τη ζάχαρη, το μέλι και το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα, τα ανακατεύεις καλά με μια σπάτουλα και βάζεις την κατσαρόλα στη φωτιά.
Μόλις αρχίσει το μείγμα να βράζει, το αδειάζει αμέσως στο μπολ με τα ξηρά υλικά και ανακατεύεις πολύ γρήγορα.
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 150 °C.
Αδειάζεις το μείγμα στη φόρμα και το πιέζεις με μια σπάτουλα να ισιώσει.
Ψήνεις το γλυκό για 30΄-35΄.
Αφήνεις να κρυώσει μέσα στη φόρμα, ξεφορμάρεις και πασπαλίζεις με ζάχαρη άχνη ή αλείφεις με λευκό γλάσο και πασπαλίζεις με φιστίκια.