Υλικά
1 φλυτζάνι σπορέλαιο
1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
1 1/2 φλυτζάνι καρυδόψυχα χοντροκοµµένη
4 φλυτζάνια αλεύρι
1 φλυτζάνι σταφίδες ξανθές
2 φλυτζάνια νερό
1/2 φλυτζάνι κονιάκ
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλο
1 κ.γ ξύσµα λεµονιού
3 κ.γ. µπέκιν
1 κ.γ. σόδα
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισµα
Εκτέλεση
Κοσκινίζουµε το αλεύρι και το ανακατεύουµε µε την κανέλα, το γαρύφαλο και το µπέκιν.
Καθαρίζουµε και πλένουµε τις σταφίδες, τις σκουπίζουµε και τις αλευρώνουµε.
Βάζουµε το αλεύρι σε µια λεκάνη ρίχνουµε το λάδι και το τρίβουµε µέχρι να ανακατευτεί καλά.
Κάνουµε µια λακουβίτσα στην µέση και ρίχνουµε τη ζάχαρη, το νερό, τη σόδα λιωµένη µέσα στο κονιάκ, το ξύσµα λεµονιού, τις σταφίδες και τέλος τα καρύδια.
Ανακατεύουµε να ενωθούν όλα καλά, ρίχνουµε το µίγµα σε λαδωµένο ταψί και ψήνουµε σε µέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
Οταν ψηθεί πασπαλίζουµε µε άφθονη άχνη και κανέλα και κόβουµε σε µπακλαβωτά κοµµάτια.