Υλικά
3/4 φλυτζανιού σπορέλαιο
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι καρότο τριµµένο
1 φλυτζάνι µήλο τριµµένο
1 φλυτζάνι καρυδόψιχα χοντροκοµµένη
2 1/2 φλυτζάνια αλεύρι
ξύσµα από 1 πορτοκάλι
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. µπέκιν
χυµό µισού λεµονιού
Εκτέλεση
Σε µια λεκάνη κοσκινίζουµε το αλεύρι και το µπέκιν, κάνουµε µια λακουβίτσα και προσθέτουµε το σπορέλαιο, την ζάχαρη το καρότο, το µήλο, το ξύσµα και την καρυδόψυχα.
Στο τέλος διαλύουµε τη σόδα στο χυµό λεµονιού και την ρίχνουµε και αυτή.
Ανακατεύουµε καλά τα υλικά και τα βάζουµε σε λαδωµένη µακρόστενη φόρµα.
Ψήνουµε στους 180 βαθµούς για 1 ώρα περίπου.
Όταν κρυώσει το βγάζουµε από την φόρµα και το πασπαλίζουµε µε άχνη ζάχαρη.