Υλικά
2 κουταλιές άνθος αραβοσίτου βανίλια
2 κουταλιές ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 κουταλιά ηλιέλαιο
10 κουταλιές περγαµόντο γλυκό σε κοµµατάκια ή άλλο της αρεσκείας σας
2 πακέτα σφολιάτα τετράγωνα
Βιτάµ
Για το σιρόπι:
1 1/2 ποτήρι νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
Εκτέλεση
Ετοιµάζουµε το σιρόπι και το αφήνουµε στην άκρη.
Σε κατσαρολάκι βάζουµε το νερό, τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο να ζεσταθούν και ρίχνουµε και το άνθος αραβοσίτου ανακατεύοντας συνέχεια, µέχρι να πήξει η κρέµα.
Κατεβάζουµε από τη φωτιά αφήνουµε να κρυώσει και ρίχνουµε τα κοµµατάκια από το γλυκό κουταλιού.
Παίρνουµε ένα-ένα φύλλο σφολιάτας, βάζουµε στο κέντρο 1 κουταλιά από την κρέµα και διπλώνουµε να σχηµατιστούν τρίγωνα.
Τα βάζουµε σε ταψί στρωµένο µε λαδόκολλα και τα αλείφουµε µε βιτάµ.
Τα ψήνουµε σε µέτριο φούρνο και µόλις ψηθούν τα ρίχνουµε στο κρύο σιρόπι και αφήνουµε µέχρι να τραβήξουν.