Υλικά
Για το γλάσο
2 κουταλιές σούπας σπορέλαιο
3 κουταλιές της σούπας τρούφα για να πασπαλίσουµε το κέικ
2 κουβερτούρες
Για το κέικ
5 κουταλιές της σούπας φυτική µαργαρίνη
150 γραµµάρια κουβερτούρα
1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλή ζάχαρη
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι του καφέ κακάο
1 κουταλιά της σούπας σόδα µαγειρική
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
5 αποξηραµένα βερίκοκα
Εκτέλεση
Για το γλάσο: Ρίχνουµε σε µπεν µαρί την κουβερτούρα µαζί µε το σπορέλαιο, τη λιώνουµε και καλύπτουµε το κέικ.
Πασπαλίζουµε µε τρούφα σοκολάτας αν θέλουµε.
Για το κέικ: Σε µια κατσαρόλα βάζουµε το φυτική µαργαρίνη, την ψιλοκοµµένη κουβερτούρα, τα ψιλοκοµµένα βερίκοκα, το κακάο, και τη ζάχαρη και ανακατεύουµε σε χαµηλή φωτιά µέχρι να ενωθούν τα υλικά µας.
Αποσύρουµε από τη φωτιά, προσθέτουµε το αλεύρι, τη σόδα, σταδιακά το νερό ανακατεύοντας µε µια ξύλινη κουτάλα, έως ότου γίνει ένα οµοιογενές µείγµα.
Αδειάζουµε το µείγµα σε µια λαδωµένη φόρµα για κέικ και ψήνουµε σε προθερµασµένο στους 180 βαθµούς φούρνο για 50 λεπτά περίπου.
Για να δούµε, αν έχει γίνει το κέικ, µπήγουµε ένα στεγνό µαχαίρι µέσα στο κέικ.
Αν το µαχαίρι βγει καθαρό, τότε το κέικ έχει γίνει. Το βγάζουµε από το φούρνο, και ρίχνουµε από πάνω το γλάσο που ετοιµάσαµε, το αφήνουµε να κρυώσει και σερβίρουµε.