Υλικά
Για µια στρογγυλή φόρµα του κέικ, ή 2 µακρόστενες
1 πακέτο βούτυρο αγελάδος 250 γρ.
2+1/2 κούπες ζάχαρη
5 αυγά
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
500 γρ. αλεύρι φαρίνα
1 βανίλια
1/2 κουτ.γλυκού µαχλέπι σκόνη
Εκτέλεση
Χτυπάµε το βούτυρο µε τη ζάχαρη να αφρατέψει και να ασπρίσει.
Προσθέτουµε, συνεχίζοντας το χτύπηµα, τα αυγά ένα ένα, το γιαούρτι, και τέλος το αλεύρι και τα αρωµατικά.
Ψήνουµε σε φόρµα βουτυρωµένη και αλευρωµένη σε φούρνο προθερµασµένο στους 190-200 βαθµούς, αντιστάσεις πάνω κάτω, στην κάτω θέση του φούρνου, 50 λεπτά.
Αν χρησιµοποιήσουµε τις µακρόστενες φόρµες ο χρόνος µειώνεται στα 35-40 λεπτά.